De Hallen Haarlem

Vaste collectie

Midden in het centrum nabij de grote markt liggen De Hallen in Haarlem. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Makkelijk bereikbaar, zowel per openbaar vervoer als met de eigen auto. Museum De Hallen in Haarlem richt zich met haar vaste expositie op Moderne en Hedendaagse kunst uit de voor- en naoorlogse periodes. Dat een Haarlems museum zich daarbij vooral richt op de werken van moderne kunstenaars die hun roots in Haarlem hebben liggen, hoeft geen verwondering te wekken. Van Looy, Verwey en boot zijn daarvan enkele sprekende voorbeelden.

Bijzondere activiteiten

Het museum De hallen in Haarlem heeft een actieve afdeling Educatie. Zo kunnen voor groepen rondleidingen georganiseerd worden. Met scholen kunnen, bijvoorbeeld als onderdeel van het CKV lespakket, educatieve programma’s worden opgezet. En denkt u een echte kenner te zijn van de collectie van het museum, dan kunt u dat online testen door deelname aan de kunstquiz.

Losse tentoonstellingen

Elk jaar organiseert Museum De Hallen in Haarlem een drietal losse tentoonstellingen. Wel probeert men in die programmering een zodanige onderlinge thematische verbinding aan te brengen dat een historische context zichtbaar wordt. Rondom de tentoonstellingen worden lezingen en gesprekken met de kunstenaars gepland.

Tijden en prijzen

Het museum De Hallen in Haarlem is elke dag geopend behalve op maandag. Openingstijden dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €6. Voor jongeren t/m 18 jaar en voor houders van de museumjaarkaart is de toegang gratis.